DIY: baby memorybox

De kraamtijd, heerlijk! Dat gefreubel met dat kleine poppetje. Ik denk er met een bijzondere vorm van nostalgie aan terug. Het lijkt al zo lang geleden. Enzo is alweer 3 en ook mijn tot voor kort kleine (baby)meisje, loopt al door het huis te rennen alsof ze nooit anders deed. En voordat ik een vervroegd stadium vanhet-lege-nest-syndroom verkeer trek ik mij af en toe stiekem terug, om nog even dat babygevoel op te snuiven. Wil je weten hoe? Volg dan deze Do It Yourself en maak je eigen baby memorybox. Met daarin een paar van jouw favoriete baby spulletjes die je meteen terug doen gaan naar die roze of blauwe wolk.

Wat heb je nodig?

Theekist | Lak / spuitbus | Scrappapier | Lint | Lijmpistool | Papierlijm | Stanleymes | Schaar

En dan?

Lak of spuit de buitenkant van de theekist in de kleur van jouw keus. Haal de scheidingswandjes los, zaag hier en daar een stukje af en creeer zo vakjes van verschillende formaten. Beplak eerst de bodum en de zijwanden van het kistje met scrappapier. Beplak vervolgens ook de scheidingswandjes én tot slot de bovenkant en de binnenkant van de deksel met scrappapier. Je kunt voor één soort kiezen, maar combineren met printjes en kleuren is soms net zo leuk. Plaats alle wandjes terug in het doosje. Bevestig twee lintjes (1 boven, 1 onder) met lijm aan de binnenkant van het deksel.

Inhoud van de box?

Prachtige foto of babykaartje achter de gespannen lintjes onder het deksel

Potjes met een lokje haar

Speentje

Een spray Zwitsal eau de toilette (af en toe bij sprayen)

Een piepklein knuffeltje

Echo foto

Sokjes, slofjes

 

Dit is wat ik ervan heb gemaakt. En de helft kan zo retour want heb slechts 3 items gebruikt. De mod podge, 1 pakketje patch papier en het thee doosje (verf en lintje komen uit eigen collectie knutsel spullen).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s